Bidden voor Andries Knevel?

De oproep om te bidden voor de zieke Andries Knevel, leidt tot duizenden steunbetuigingen van mensen die hem het beste wensen en aangeven te zullen bidden. Anderen uiten op sociale media hun ongenoegen over de gebedsvraag van de EO, soms met vlijmscherpe woorden.

Het is prachtig om te zien hoe ook mensen die zelf niets met het christelijke geloof hebben, aan Andries denken en een hartverwarmende reactie op de Facebook-pagina van de EO achter laten. Ik vind dit een mooi voorbeeld:

“Ik zal niet bidden, ben atheïstisch opgevoed, wat voor mijn gevoel ook een vorm van geloof is. Maar ik zal wel duimen dat hij snel mag herstellen (is dat ook niet een vorm van bidden?) Misschien willen de gelovigen hier bidden voor mijn herstel? En diegene die niet geloven kunnen dan misschien duimen? Welke polemiek dan ook kan soms goed zijn en terecht. Maar soms is het misschien beter om alleen het goede te wensen aan iemand? Fijne week voor iedereen!”

Maar hoe reageer je op de mensen die kwaad zijn dat de EO durft te vragen om gebed? Vaak is de strekking van de reacties: als God zou bestaan, als bidden zin zou hebben, waarom is er dan zoveel leed op de wereld? Is God daar blind voor? Zou hij Andries voortrekken?

Lees hier verder op de site EO-Geloven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s