Een brief aan alle haters

Beste hater,

In jouw wereldbeeld is geen ruimte voor andere mensen. Om de een of andere reden heb je jezelf opgesloten in een zuurstofarm denkraam, gebaseerd op een ideologie waar andersdenkenden niet inpassen. Het zijn kinderen, moeders, vaders, opa’s, oma’s, tieners, singles, homo’s, hetero’s, moslims, christenen, jezidi’s, hindoes, boeddhisten en ga zo nog maar even door. Kortweg: ménsen; je blaast het leven uit ze weg met een druk op de knop of het overhalen van de trekker. Of met jouw vlijmscherpe pen vuur je dodelijke woorden af, die de verdeeldheid alleen maar versterken.

3d34d16e8a50bca02c0849867190d4f0Zoals met die druk op de knop ook jouw leven ten einde is, zo vernietig je stukje bij beetje iets van de veelkleurigheid van onze samenleving. En het brengt je levensdoel geen millimeter dichterbij. Er wacht geen paradijs met een rij maagden op je. En als je morgen wel wakker wordt, dan is de wereld echt niet mooier geworden omdat je mensen hebt afgeslacht met een andere seksuele geaardheid dan jij. Of jouw haatberichten leveren je wellicht hooguit retweets en nieuwe volgers op social media op. Maar je zult merken dat die kick slechts van korte duur is. Morgen heb je weer een nieuw portie haat nodig om je honger te stillen.

Haat zal je levensgeluk niet groter maken. Het enige dat je bereikt is dat het stukje bij beetje grauwer wordt op onze aardbol. De donkere wolk van angst schuift steeds een beetje verder voor de zon. Het afschaffen van welke religie of levensovertuiging dan ook zal daar geen einde aan maken.

Haat, het zal je verstikken. Het woekert net zolang door tot het laatste restje menselijkheid uit je is verdwenen. Voordat het zover is, kun je ervoor kiezen om het anders te doen. Geef iedereen de ruimte om mens te zijn. Liefde is sterker dan haat. Het zal je misschien verrassen, maar daar begint je echte geluk. Wacht er niet mee tot morgen, maar kies er vandaag voor.

Let love rule.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s