Bijbel en Koran: nu in de Haagse weggeefhoek

Op Facebook schieten de zogenaamde weggeefhoeken als paddenstoelen uit de digitale grond. En dat is ook niet zo gek. Als je spullen wilt opruimen, kun je er tenslotte beter iemand blij mee maken, dan dat ze in de vuilcontainer belanden. Prima, die deeleconomie.

Ik volg zo’n weggeefhoek in onze regio en we hebben deze recent ook zelf gebruikt om de nodige spulletjes op te ruimen. Van die kerstboompjes die achter het bergschot stoffig lagen te worden, twee schilderijtjes en wat boeken die ik wilde opruimen.boeken op de voorzitterstafel

Zou Anouchka van Miltenburg ook door zo’n weggeefhoek zijn geïnspireerd om nog voor het kerstreces de voorzitterstafel in de Tweede Kamer leeg te maken? Het dagelijks bestuur besloot de Bijbel, Koran en naslagwerken uit de vergaderzaal te verwijderen. Ze zouden ruimte moeten maken voor een nieuw knoppenpaneel.

Dat ruimt lekker op. Eeuwenoude inspiratie verdwijnt in de digitale krochten van het Binnenhof. Het was toch symboolpolitiek. Dan kunnen we tenminste zelf aan de knoppen blijven zitten.

P.S. Tip voor de mevrouw Van Miltenburg: het kerstverhaal in lego, inspirerend voor onder de kerstboom. Laat u nog wel even weten in welke weggeefhoek u de verwijderde boeken gaat aanbieden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s