Kerst met de gordijnen open

Ben je al bezig om plannen te maken voor de kerstdagen? Vanwege het naderende Kerstfeest op de Dam zette Visie alvast een bijzonder boompje op in Amsterdam.

kerstVoorbijgangers delen deze week hun kerstwensen met ons. Ze lopen nogal uiteen, hoewel er ook overlap is. De meeste mensen kijken uit naar een samenzijn met familie of vrienden. En gelukkig is voor diverse mensen ook de geboorte van Jezus belangrijk.

Het blijft bijzonder dat we ieder jaar, in het hart van Nederland, kerst mogen vieren. Feest van hoop in een gebroken wereld. En iedereen is welkom om dit mee te vieren. Het doet me terugdenken aan een kerstmeditatie die een jaar of twaalf geleden op de kerstviering met EO-medewerkers werd gehouden. Het ging over kerstfeest vieren met de gordijnen open. Juist als de dagen korter worden en we het binnen gezellig maken, hebben we de neiging ons terug te trekken in ons eigen, veilige huis, met de gordijnen gesloten.

Wat zou er gebeuren als we anderen laten meegenieten van dit mooie feest? De gordijnen open en, wie weet, ook de voordeur? Met of zonder de hulp van Jumbo, dat maakt me niet uit.

Marco van der Straten

Voorwoord uit EO-Visie 49, 2014

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s