Zullen we vandaag lief zijn voor Geert?

Geert in zijn jonge jaren

Geert in zijn jonge jaren

Het is een vrij bekend gegeven: je kunt pas liefde geven, als je het hebt ontvangen. Zou het daar bij Geert Wilders misgaan? Heeft Geert wel vrienden? Of was vroeger op het schoolplein zijn Indische afkomst de reden dat hij te maken kreeg met pesterijen? Zit daar de bron van zijn autoritaire woede? Maskeren zijn geblondeerde haren zijn afkomst? Vecht hij daarom zo verbeten en angstig tegen alles wat zijn wereldbeeld bedreigt? Anderen zeggen dat zijn afkeer van moslims ontstond nadat hij als 17-jarige leeftijd in Israël verbleef.

Hoe dan ook, zullen we proberen om vandaag een beetje lief te zijn voor Geert? Niet omdat we het met zijn verwerpelijke uitspraken eens zijn, maar omdat veel beetjes liefde, zijn bange hart misschien wat laten ontdooien? En wie weet, ontdekt hij dan wel dat samenleven zonder angst, heel goed mogelijk is. Minder angst. Meer samenleven.

En daarom Geert, is vandaag dit liedje speciaal voor jou.

Lees ook: Een bloemetje voor Geert

 

2 gedachtes over “Zullen we vandaag lief zijn voor Geert?

  1. En laten we op dezelfde manier lief zijn voor onze Marokkaanse buren. Zij hebben dit niet verdiend. En laten we zo voorkomen dat onze Marokkaanse buurjongetjes over 30 jaar hun haren blonderen omdat het laten zien van hun afkomst teveel negatieve herinneringen voor hen oproept.

  2. Pingback: Een bloemetje voor Geert | Thoughts and dreams

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s