Ben jij perfect?

Alles moet perfect zijn, zeker in de modewereld. Etalages lonken, modellen weerspiegelen bijna perfectie. Als mensen houden we – vaak onbewust – graag vast aan een illusie, dat fluisterende stemmetje: ‘Zo wil ik ook zijn en dit merk gaat me daarbij helpen’.

Soms is er een poging om dit ideaalbeeld te doorbreken. Ze zette Dove in 2006 volslanke vrouwen in voor hun campagne, als antwoord op de kritiek dat de modewereld altijd met te slanke modellen werkt. Het pakte niet goed uit, want de vrouwen die deze campagne zagen werden er toch niet zo blij van.

In december verscheen er een mooi filmpje op YouTube dat een frisse blik werpt op het ideaalplaatje dat we zo graag zien. Binnen twee maanden tijd is het al bijna tien miljoen keer bekeken. Wie is perfect?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s