De sticker van Betlehem

Een opvallende ster verscheen in de donkere nacht. Flonkerend vertelde het een bijzonder verhaal. Misschien was ‘ie de herders in het veld niet eens opgevallen. Terwijl zij de wacht hielden bij hun schapen, werd even verderop een koningskind geboren. Alsof die ster nog niet genoeg was, verscheen een engel om hen over de bijzondere geboorte te vertellen. Een engelenmacht onderstreepte de boodschap: ‘Eer aan God in de hoogste hemel en vrede op aarde voor alle mensen die hij liefheeft.’ En daar gingen de herders, op zoek naar het kind.

Bij de stal aangekomen viel hun oog op iets glanzends op de deur. Wat was dat? Een vierkant stuk plastic kleefde aan de verveloze ondergrond. In het licht van de ster, was net te lezen wat er geschreven stond. ‘Ik laat jullie vrede na; mijn vrede geef ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan.’

Een klein lichtstraaltje worstelde zich door een kier naar buiten. Een kind huilde. Het was het kind dat ze zochten. Hij huilde. Om de wereld waar de vrede ver te zoeken is. Zelfs op een sticker, op een glad gelakte Haagse deur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s